Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
30. novembra 2023, 14:55
Čas čítania 0:30

Husté sneženie na Slovensku sa začne o pár hodín. V týchto krajoch hrozia snehové kalamity (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Juh a východ krajiny dnes zasiahne intenzívne sneženie.

Počasie na Slovensku začala ovplyvňovať frontálna vlna, ktorá z juhu prinesie výrazné sneženie. To naberá na sile a postupne sa okrem západu rozšíri na celé územie Slovenska, informuje portál iMeteo.

Najviac snehu dnes môžu očakávať obyvatelia južného a východného Slovenska, najmä v lokalitách, ktoré už v utorok 28. novembra zasiahla prvá snehová kalamita tejto zimy. Na cestách si vodiči musia dávať pozor, pretože viaceré cesty budú pod snehom veľmi šmykľavé.

Najhustejšie sneženie príde na Slovensko vo večerných hodinách. Najviac snehu meteorológovia očakávajú v Banskobystrickom a Košickom kraji. V mnohých lokalitách môže napadnúť od 15 do 25 centimetrov snehu. Okolo 10 centimetrov napadne na zvyšku stredného Slovenska.

Na západe krajiny padne najmenej snehu. V mnohých lokalitách nemusí snežiť vôbec a zrážky budú padať skôr vo forme dažďa.

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia