Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. decembra 2023 o 19:46
Čas čítania 0:47

Polícia v prípade výhražných mailov sleduje viaceré školy. Prezradila, na ktoré časti Slovenska sa najviac zameriava

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyhrážky školám vyšetrujú kriminalisti ako teroristický útok.

Polícia v súvislosti s vyhrážkami školám prijala bezpečnostné opatrenia. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Policajný prezident Ľubomír Solák o tom informoval na utorkovej tlačovej konferencii.

Doposiaľ nezistený páchateľ sa na sociálnej sieti vyhrážal, že v stredu 6. decembra má v úmysle odpáliť výbušniny, ktoré majú byť umiestnené v bližšie nešpecifikovaných školách.

5. decembra 2023 o 14:08 Čas čítania 0:25 Agresor vyhrážajúci sa školám na Slovensku žiada milióny. Ak ich nedostane, plánuje vraždiť Agresor vyhrážajúci sa školám na Slovensku žiada milióny. Ak ich nedostane, plánuje vraždiť

„Našou snahou je zamedziť možnej hrozbe, preto boli nasadení pyrotechnici, psovodi, boli prezreté priestory škôl a okolí,“ načrtol Solák. Školám, ktorým bol mail doručený, odporučila polícia ich uzavretie, kým pominú možné riziká.

Snažia sa zistiť totožnosť autora

Všetky zložky podľa neho pracujú na zistení totožnosti autora výhražného mailu. „Vzhľadom na latentnosť a anonymitu spáchania skutku je vystopovanie digitálnej stopy veľmi sťažené. Snažíme sa získať všetky dostupné informácie,“ skonštatoval šéf polície.

V rámci opatrení polícia posilnila hliadkovú činnosť v dotknutých školách. Preveruje aj možné riziká škôl v Bratislavskom, Žilinskom a Prešovskom kraji. Predseda Bratislavského kraja Juraj Droba vyzval školy, aby počas stredy 6. decembra zvážili dištančnú výučbu.

O situácii je informovaný aj minister školstva Tomáš Drucker. „Veľmi krátko môžem povedať, že som v kontakte aj s ministrom vnútra, aj s policajným prezidentom. Bol som informovaný o tom, že Policajný zbor zachytil takéto správy,“ uviedol.

Domov
Zdieľať
Diskusia