Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
7. decembra 2023, 11:38
Čas čítania 0:57

V Bratislave smetiarske auto takmer zlisovalo človeka. Prípad už rieši polícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pri odvoze papiera v Bratislave sa do lisovacej časti dostal 50-ročný muž.

V bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves sa vo štvrtok o 7.15 h pri odvoze papiera dostal do lisovacej časti vozidla 50-ročný muž. Informovala o tom manažérka externej komunikácie bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Zuzana Balková.


„Do lisovacej časti vozidla sa dostala okrem odpadu aj osoba. Nedošlo k spusteniu lisovacieho zariadenia. Zamestnanci OLO okamžite zareagovali a zavolali všetky záchranné zložky,“ uviedla Balková.


Ako priblížila, muž má poranenia dolnej časti tela a je v stabilizovanom stave. Bližšie informácie sú predmetom policajného vyšetrovania.

Išlo o človeka bez domova 

Bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková informovala, že zranený muž sa nachádzal na Ulici Milana Pišúta. Hliadka na mieste zistila, že pravdepodobne ide o človeka bez domova. Pracovníci OLO ho podľa doposiaľ zistených informácií počas zberu odpadu vysypali spolu s kontajnerom do nákladného priestoru vozidla.


„Táto udalosť nás mrzí. Žiaľ, práve v chladných mesiacoch ľudia bez domova hľadajú útočisko pred zimou v zberných nádobách na papier,“ skonštatovala Balková s tým, že OLO oblasti so zvýšenou pravdepodobnosťou výskytu takýchto udalostí spolu s organizáciami, ktoré sa starajú o ľudí bez domova, monitoruje. Tie zároveň ľudí bez domova pravidelne informujú o nebezpečí spojenom s prespávaním v kontajneroch.


Posádky OLO kontajnery pred výsypom podľa slov Balkovej vizuálne kontrolujú a sú preškolené. „Sú poučené, ako v takýchto mimoriadnych situáciách reagovať a pomôcť ľuďom bez domova. Pracujeme aj na dlhodobom riešení a technickom vybavení našich vozidiel tak, aby sme vedeli do budúcna týmto situáciám predchádzať,“ dodala.

Ilustračné foto: OLO smetiarske auto.
Ilustračné foto: OLO smetiarske auto. Zdroj: Facebook (OLO – Odvoz a likvidácia odpadu)
Domov
Zdieľať
Diskusia