Rebríček je vytvorený na základe hodnotení používateľov.
Medzinárodný internetový kulinársky sprievodca Taste Atlas zostavil rebríček najhorších mäsových výrobkov na svete. Rebríček je vytvorený na základe hodnotení používateľov, informuje poľský web Wirtualna Polska. Na rebríček upozornil portál RTVS.
V zozname je uvedených 79 používateľmi najhoršie hodnotených mäsových výrobkov. Rebríček ponúka krátky opis výrobku a ukazuje jeho krajinu pôvodu. Portál zbieral hodnotenia používateľov do 1. decembra 2023.
Na prvom mieste sa umiestnila poľská tlačenka. Podľa webu Taste Atlas sa táto tlačenka považuje za jedinečnú gurmánsku pochúťku v celej krajine.
V rebríčku má zastúpenie aj Slovensko. Na celkovom druhom mieste sa umiestnila obľúbená slovenská liptovská saláma. „Liptovská saláma je špeciálny druh salámy, ktorý je obľúbený vďaka svojej výraznej chuti. Vďaka čerstvej bravčovej masti má jemnú mäsovú chuť a vyžaruje intenzívnu vôňu muškátového orieška a zázvoru,“ opísal Taste Atlas známy slovenský výrobok.
V rebríčku sa nachádzajú aj české výrobky. Na 17. mieste sa umiestnila česká tlačenka. Na 18. mieste je tradičná lovecká saláma, ktorá je populárna aj na Slovensku. Tretím českým výrobkom, ktorý sa v rebríčku nachádza, sú špekáčiky, ktorým patrí 66. miesto.
Celý rebríček si môžeš pozrieť tu.
Nedávno portál Taste Atlas zostavil rebríček desiatich najhorších jedál strednej Európy. V tomto rebríčku obsadila populárna saláma z Liptova 10. miesto.