Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent TASR
9. decembra 2023, 16:55
Čas čítania 0:47

Na Slovensko prichádza nová komerčná vlaková linka. Nasadia ju na frekventovaný úsek

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Leo Express bude jazdiť na trati Bratislava – Komárno.

Železničný dopravca Leo Express začne od nedele 10. decembra jazdiť na trati Bratislava – Komárno. Každý deň na trať vypraví takmer 100 spojov. V dopravnej špičke budú vlaky medzi Dunajskou Stredou, Kvetoslavovom a Bratislavou jazdiť v 20-minútových intervaloch, informoval o tom hovorca Leo Express Emil Sedlařík.

Na trati Bratislava – Dunajská Streda – Veľký Meder – Komárno bude nasadených 21 vlakových jednotiek. Každá má kapacitu takmer 240 miest, z toho 140 je na sedenie. Železničný dopravca nasadí na trať medzi Bratislavou a Komárnom nízkopodlažné klimatizované vlaky, ktoré sú vybavené wi-fi pripojením, detským oddielom, toaletou pre vozíčkarov i prebaľovacím pultom pre deti.

Cestovné lístky na novú trať sú v predaji u dopravcu. „Cena cestovného medzi Bratislavou a Komárnom bola zachovaná na 5,25 eura, ako sú zákazníci zvyknutí,“ informoval Sedlařík. Dopravca ponúka časové lístky na sedem, 30 a 90 dní a pre členov vernostného klubu aj celoročný neobmedzený cestovný lístok DunajPass v hodnote 365 eur.

19. apríla 2024, 14:00 Čas čítania 1:51 Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš

Vlaky Leo Expres, ktoré budú jazdiť medzi Bratislavou a Komárnom, už dostali aj svoje meno. Spomedzi takmer 400 návrhov od samotných cestujúcich odborná porota Leo Express vybrala názov Dunajská Strela. „Ten jasne odkazuje na región, ktorým vlaky prechádzajú, a zároveň nadväzuje na železničiarsku tradíciu obdobných označení,“ doplnil Sedlařík.

Leo Express, vlak
Zdroj: Leo Express
Domov
Zdieľať
Diskusia