Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. decembra 2023, 12:11
Čas čítania 0:32

NOVÝ CENNÍK: Vodiči na Slovensku si od roku 2024 poriadne priplatia. Štát plánuje zdvihnúť ceny nových ŠPZ

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Priprav sa na navýšenie aj o niekoľko desiatok eur.

Vodiči si od apríla 2024 poriadne priplatia za zvýšené ceny na dopravných inšpektorátoch. Po novom stúpnu poplatky za vydanie osvedčenia o evidencii vozidla a aj za vydanie novej tabuľky s evidenčným číslom, informuje portál tvnoviny.sk.

Nová tabuľka bude vodičov od apríla stáť 25 eur, zatiaľ čo v súčasnosti ju kúpia za 16,50 eur. Slováci tak za obe tabuľky zaplatia 50 eur. Priplatia si aj tí, ktorí budú chcieť vlastnú personalizovanú tabuľku. Za obe si miesto pôvodných 331 eur zaplatia až 500 eur. Pri strate tabuľky sa poplatok za vydanie duplikátu zdvihne zo 66 eur na rovných 100 eur.

Ministerstvo financií však sľubuje, že nebude dvíhať poplatky pri prihlasovaní vozidiel, keďže tie sa dvíhali v júli 2023. Rezort však hovorí o tom, že tým, ktorí sa rozhodnú o prihlásenie vozidla do evidencie elektronicky, by mali poskytnúť zľavu. 

špz
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia