Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. decembra 2023, 20:37
Čas čítania 0:32

Dva veľké reťazce spustili u našich susedov akciovú kampaň. Už zajtra znížia ceny potravín

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Lacnejšie potraviny ponúkajú až dva reťazce.

V Česku začne platiť v januári 2024 12 % DPH z potravín. Dva rozšírené reťazce Tesco a Penny začali už v decembri s akciou, pri ktorej si môžu zákazníci nakúpiť vybrané potraviny o 3 % lacnejšie. Výnimku tvoria alkoholické aj nealkoholické nápoje, informuje český portál iDnes.cz.

„Nečakáme na január, keď začne platiť nižšia DPH na potraviny, ale už od tohto týždňa pri sto vybraných potravinách znižujeme ceny. Po Novom roku budeme v tejto aktivite pokračovať a chceme našim zákazníkom premietnuť nižšiu sadzbu DPH do cien ďalších výrobkov,“ povedal produktový riaditeľ Tesco pre Českú republiku Pavol Halász.

Stovka vybraných potravín v Tescu zlacnie už 13. decembra. Akcia platí aj na online nákup potravín. 

Reťazec Penny už od 1. decembra ponúka svojim zákazníkom akciu, pri ktorej znižujú ceny všetkých potravín. Podmienkou je, že zákazníci musia mať zľavovú kartičku a špeciálny kupón.

tesco
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia