Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
13. decembra 2023, 16:52
Čas čítania 0:31

V lekárňach na Slovensku chýbajú voľnopredajné lieky. Z pultov miznú známe produkty na kašeľ a prechladnutie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Situácia s chýbajúcimi liekmi sa má upokojiť vo februári 2024.

Chorobnosť na Slovensku stúpa a ľudia vykupujú lieky. Moja lekáreň hlási, že dodávky niektorých liečiv sú v ohrození. Lekáreň však upokojuje, že situácia nie je taká kritická ako v januári tohto roka, keď sa zákazníci nevedeli dostať k základným liekom na prechladnutie a horúčky, píše Pravda.

Ohrozená je dodávka sirupov na kašeľ Robitussin. Problém majú aj s liekom na prechladnutie Coldrexom. Situácia by sa mala podľa portálu stabilizovať vo februári 2024.

Slováci tento rok o 30 až 40 % viac nakupujú vitamíny, multivitamíny pre deti a Paralen. Lieky na bolesť, chrípku a prechladnutie si držia predaje na rovnakej úrovni ako minulý rok.

Lekárne informujú, že napriek tomu, že sa Slováci snažia zabrániť nakazeniu konzumovaním vitamínov a rôznych liekov, záujem o prekrytie dýchacích ciest je minimálny. Argumentujú najmä tým, že ide o najúčinnejšiu formu ochrany. 

lekáreň
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia