Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
14. decembra 2023 o 6:46
Čas čítania 0:24

Škodu trápia problémy, musí šetriť. Plánuje zaviesť nevyhnutné opatrenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Automobilka má problém.

Český závod Škoda plánuje šetriť najmä tým, že bude prijímať menej nových zamestnancov. Tento rok si kmeňoví zamestnanci musia počkať na vianočné odmeny do januára. Firma však uisťuje, že napriek šetreniu prepúšťať nebude, píše český portál Echo24.cz.

„Prepúšťať nebudeme a personál budeme optimalizovať razantnejším spôsobom a dohodnutými sociálnymi prostriedkami, napríklad pribrzdením náborov, úpravou zmlúv na určitý čas, prideľovaním agentúrneho personálu, podporou pri odchode do dôchodku so zodpovedajúcim odstupným plus prirodzenou fluktuáciou,“ povedal vedúci odborov. 

Škoda eviduje finančné problémy od roku 2020. Negatívny vplyv pociťujú aj pre jej konkurencieschopnosť a trápia ju aj problémy s núteným prechodom na elektromobilitu a zložitá globálna situácia.

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia