Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
15. decembra 2023, 14:47
Čas čítania 0:43

Pošta našla v zásielke živého škorpióna. Slováci si pred Vianocami posielajú aj pijavice a mŕtve hady

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pošta niektoré balíky preberá ručne.

Slovenská pošta pred Vianocami denne spracuje viac ako 100-tisíc balíkov. Zamestnanci v nich často nájdu rôzny nedovolený a bizarný obsah, ako sú živé zvieratá, nábytok či motorky a štvorkolky, píše RTVS

Zamestnanci pošty ručne spracovávajú zásielky, ktoré majú netradičné rozmery. „Ide napríklad o pneumatiky s diskami, zákazníci si posielajú aj záhradný nábytok, motorky, štvorkolku, ozdobený vianočný stromček so sklenenými guľami. Posielali aj pijavice, dážďovky, mŕtve telíčka hadov. Mali sme aj takú zaujímavosť, že si zákazníci posielali živého škorpióna,“ priblížila Dorčáková.

Zoznam zakázaného obsahu

Slovenská pošta varuje pred nedovolenými zásielkami„Ak zamestnanci Slovenskej pošty zistia v zásielke nedovolený obsah, pošta informuje príslušné orgány verejnej správy,“ upozornila Dorčáková. 

Je zakázané posielať omamné a psychotropné látky, jadrové materiály, rádioaktívne látky, vysokorizikové chemické látky, výbušniny, muníciu, zápalné kvapaliny, strelné zbrane či nože. 

Posielať sa nesmú ani živé zvieratá, ohrozené druhy voľne žijúcich živočíchov a voľne rastúcich rastlín. Zakázané sú aj zásielky, ktoré môžu ohroziť život alebo zdravie ľudí či poškodiť životné prostredie. Dovolené nie sú ani viditeľne urážlivé či hanlivé zásielky. Šperky, drahé kovy, bankovky, poštové známky a iné ceniny možno posielať len v poistených balíkoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia