Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
8. decembra 2023, 11:12
Čas čítania 0:42

Slovenská pošta eviduje mnoho zásielok s nedovoleným obsahom. Tieto balíky je zakázané posielať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Koncom roka pribúdajú nepovolené zásielky do zahraničia.

V závere roka Slovenská pošta zaznamenáva viac zásielok s nedovoleným obsahom, ktoré smerujú do zahraničia. Ak sa takáto zásielka vyskytne medzi tými, ktoré sú určené na leteckú prepravu, komplikuje a spomaľuje to vypravenie lietadla i doručenie zásielok. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

„Ak zamestnanci Slovenskej pošty zistia v zásielke nedovolený obsah, pošta informuje príslušné orgány verejnej správy,“ upozornila Dorčáková. Odosielateľom pošta odporučila, aby si pred podaním zásielky skontrolovali, či tovar, ktorý posielajú do zahraničia, nie je vylúčený z prepravy.

V zásielkach do zahraničia, ale aj v rámci krajiny je zakázané posielať omamné a psychotropné látky, jadrové materiály, rádioaktívne látky, vysoko rizikové chemické látky, výbušniny, muníciu, zápalné kvapaliny, strelné zbrane či nože.

Niektoré zásielky možno posielať iba s poistením 

Posielať sa nesmú ani živé zvieratá, ohrozené druhy voľne žijúcich živočíchov a voľne rastúcich rastlín. Zakázané sú tiež zásielky, ktoré môžu ohroziť život alebo zdravie ľudí či poškodiť životné prostredie. Nedovolené sú aj viditeľne urážlivé či hanlivé zásielky. Šperky, drahé kovy, bankovky, poštové známky a iné ceniny možno posielať len v poistených balíkoch.

Pošta, Balíkomat
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia