Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent TASR
15. decembra 2023 o 19:41
Čas čítania 1:12

FOTO: V meste na strednom Slovensku otvorili Ľadové mestečko. Pre verejnosť sprístupnili aj klzisko

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ľadové mestečko otvorili na námestí v Brezne.

Na námestí v Brezne otvorili v piatok dlho avizovanú atrakciu tejto zimnej sezóny na Horehroní Ľadové mestečko. Jeho najväčším lákadlom je exteriérové klzisko, trhy s občerstvením i regionálnymi produktmi, historické kovové sane ako fotopoint, terasa v tvare iglu či klziskobus.

„Našou snahou je každým rokom prinášať nové atraktivity a podujatia, ktoré oslovia nielen obyvateľov mesta a regiónu, ale rovnako potenciálnych návštevníkov, ktorí k nám v zime zavítajú, či už len na jednodňový výlet, alebo na viacdňový pobyt,“ konštatoval brezniansky primátor Tomáš Abel.

Teplé nápoje na terase

Otvorenie mestečka sprevádzala bubnová šou a bohatý kultúrny program, ktorý organizátori pripravili aj v ďalšie dni. Kto si z domu priniesol vlastnú vianočnú ozdobu, mohol ju zavesiť na novoosadený vianočný stromček symbolizujúci spoločné slávnostné otvorenie. Miestni obyvatelia i návštevníci regiónu si môžu predvianočnú atmosféru vychutnávať pri teplých nápojoch na terase v tvare iglu a zakúpiť si ich napríklad v historickej mestskej veži, kde sídli infocentrum.

Ľadová plocha

Mobilná ľadová plocha v historickom centre je k dispozícii pre verejnosť každý deň až do 7. januára v čase od 14.30 do 20.00 h. Pri nej sa nachádza požičovňa korčúľ pre deti i dospelých a jej súčasťou sú tiež pomôcky na učenie sa korčuľovania.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

„Primárnym cieľom projektu Ľadové mestečko je vyplniť návštevníkom breznianskeho námestia možnosti na aktívne strávený voľný čas na Horehroní, ktoré sa v zime stáva vyhľadávanou destináciou Nízkych Tatier, a to najmä zo strany lyžiarov, bežkárov a skialpinistov. Veríme, že aj tohtoročný program bude mať u návštevníkov pozitívne ohlasy a navodí u nich tú pravú vianočnú, zimnú až ľadovú atmosféru,“ doplnila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Ako dodala, hostia ubytovaní v Bystrej doline sa budú môcť do mesta a späť odviezť klziskobusom, ktorý bude jazdiť podľa platného grafikonu. Jeho dopravné služby môžu bezplatne využívať len držitelia regionálnej zľavovej karty Horehronie Card.

Fotky Ľadového mestečkaFotky Ľadového mestečkaFotky Ľadového mestečka.Fotky Ľadového mestečka.
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia