Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
22. decembra 2023, 9:11
Čas čítania 0:32

Novinár kričal na strelca v Prahe. „Hej, ty z*rd! Strieľaj na mňa!“ snažil sa upútať jeho pozornosť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Novinár robil všetko pre to, aby sa strelec nezameral na utekajúcich študentov.

Českému novinárovi Jiřímu Formanovi sa podarilo na videu zachytiť strelca pri tom, ako sa prechádza po streche budovy a strieľa po ľuďoch, ktorí sa snažia ukryť. Novinár neváhal a po útočníkovi začal kričať, informuje český portál CNN.cz.

praha, streľba
Zdroj: TASR/AP

„Hej, ty z*rd! Strieľaj na mňa! Hej, tu som,“ kričal na strelca. Novinár v rozhovore pre tn.cz objasnil, že chcel upútať strelcovu pozornosť a dosiahnuť tým, aby nestrieľal po ľuďoch, ktorí utekali z budovy fakulty. Tvrdil, že bol spolu s policajtom krytý, a preto si mohol dovoliť na strelca takto kričať. 

Novinár policajta vyzýval, aby začali strieľať a útočníka nejakým spôsobom zamestnali. „Ten policajt, klobúk dole, keď videl voľný výhľad, tak jednoducho začal strieľať. Bolo to ďaleko, mohlo to byť 70 metrov. Páchateľ evidentne nečakal, že po ňom niekto bude strieľať, a hneď potom sa zastrelil,“ povedal novinár v rozhovore. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia