Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
22. decembra 2023, 11:27
Čas čítania 0:52

V Anglicku zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov. Lovci lebiek po ňom pátrali od roku 2021

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hrozí mu vysoký trest.

V anglickom meste Peterborough zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač. V súčasnosti prebieha extradičné konanie, ktorého účelom je vydanie zadržaného na Slovensko. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Na osobu bol 26. januára 2021 Špecializovaným trestným súdom v Pezinku vydaný medzinárodný zatýkací rozkaz pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ uviedla Bárdyová.

Priblížila, že Roman Lakatoš je považovaný za jedného z najhľadanejších Slovákov, ktorý v minulosti aktívne pôsobil v rámci organizovanej skupiny páchaním závažnej drogovej trestnej činnosti. Tým, že bol na úteku, bolo proti nemu vedené konanie ako proti ušlému a 25. júla bol právoplatne odsúdený za drogovú trestnú činnosť na 15 rokov.

Zadržali ho Lovci lebiek

Muža zadržali v anglickom meste Peterborough 19. decembra vďaka spolupráci policajtov z oddelenia cieľového pátrania NCODK Prezídia Policajného zboru, ktorí sú známi ako Lovci lebiek, v spolupráci s kolegami zo Spojeného kráľovstva a Úradom medzinárodnej policajnej spolupráce.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Lovci lebiek na prípade pracovali od roku 2021, keď zistili prvotné informácie k pohybu a pobytu hľadanej osoby. Situáciu im však sťažovalo, že hľadaný postupoval na úteku veľmi sofistikovane, používal rôzne aliasy a falošné doklady,“ priblížila Bárdyová. O práci Lovcov lebiek si môžeš prečítať v našom článku.

hľadaný
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR
Domov
Zdieľať
Diskusia