Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
22. decembra 2023, 13:34
Čas čítania 0:42

Polícia obvinila exšéfa VšZP Miroslava Kočana pre úplatky za 160-tisíc eur. Minister školstva Drucker si obvineného bráni

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V kauze exšéfa VšZP má ísť o úplatky za minimálne 160-tisíc eur.

V korupčnej kauze obvineného exšéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne Miroslava Kočana má ísť o úplatky v minimálnej výške 160-tisíc eur. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

„K trestnému činu malo dôjsť od novembra 2016 do bližšie nezisteného obdobia v štvrtom kvartáli roku 2017. Išlo o úplatky v celkovej minimálnej výške 160-tisíc eur,“ podotkla hovorkyňa.

Úrad špeciálnej prokuratúry potvrdil, že za korupčné trestné činy bolo vznesené obvinenie dňa 20. decembra 2023 voči Miroslavovi Kočanovi (za pokračovací obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku) a Radoslavovi Bardúnovi (za pokračovací zločin podplácania).

Z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru doplnili, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou tri osoby. „Vzhľadom na skutočnosť, že prípravné konanie je v zmysle príslušných ustanovení Trestného poriadku konaním neverejným, nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie o stave prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnili.

Kočan obvinenia popiera

V súčasnosti generálny tajomník služobného úradu ministerstva školstva Miroslav Kočan považuje obvinenie za úplne absurdné a vymyslené. Avizoval, že sa bude voči obvineniu brániť. Minister školstva Tomáš Drucker reagoval, že naďalej má jeho dôveru.

všžp
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia