Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
28. decembra 2023, 19:39
Čas čítania 0:43

V Južnej Kórei zakážu konzumáciu psieho mäsa. V krajine ročne zjedia približne milión psov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Viacero farmárov a majiteľov reštaurácií sa voči novému zákonu búri.

V Južnej Kórei do roku 2027 zakážu konzumáciu psieho mäsa v reštauráciách. Ročne tu zjedia približne milión psov. V krajine existuje viac ako 3 000 fariem na psie mäso, ktorého konzumácia je dlhoročnou tradíciou, informuje o tom RTVS.

Farmári sa voči novým zákonom búria. „Budem musieť zatvoriť biznis. Premýšľal som, čo robiť. Som v takej finančnej situácii, že neviem, čo so mnou bude,“ uviedol majiteľ psej farmy Lee Kyeong-sig. Farmári a majitelia podnikov sa obávajú, že zákaz konzumácie psieho mäsa im zničí živobytie.

Zákaz nebudú dodržiavať

„Náhle ľuďom zakázať jesť jedlo, ktoré majú len raz za čas, sa podobá praktikám komunistických krajín. Ja budem jesť psie mäso aj naďalej, ak ho budú mať v obchodoch či v reštauráciách. Chutí mi a je dobré pre zdravie,“ uviedol pravidelný zákazník reštaurácie so psím mäsom Yang man-suk.

Väčšina obyvateľov Južnej Kórey konzumáciu psieho mäsa odsudzuje a zabíjanie týchto zvierat postupne klesá. „Záujem ľudí o práva zvierat a ich dobré životné podmienky v Južnej Kórei rastie. Už viac nedáva zmysel páchať na psoch túto tichú krutosť,“ uviedla riaditeľka kórejskej kancelárie Organizácie pre ochranu zvierat Borami Seová.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR – František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia