Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
4. januára 2024, 8:42
Čas čítania 0:29

Podvodníčka jednoduchým trikom oklamala 1 500 ľudí. Prilepšila si o milión českých korún

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia informovala, že žene hrozí až 5 rokov vo väzení.

Česká polícia vyšetruje 20-ročnú ženu z Berounska, ktorá podľa najnovších správ podviedla až 1 500 ľudí. Podvodníčka spôsobila škodu až milión českých korún. Policajti upozorňujú, že toto číslo nemusí byť konečné, informuje český portál Novinky.cz.

Policajti uviedli, že žena si vymýšľala falošné identity a cez internet predávala rôzny tovar. Zákazníci, ktorí si tovar kúpili, podvodníčke vopred zaplatili, no tá im za to nič neposlala.

„Záujemcov nalákala na predaj najrôznejšej elektroniky, ako napríklad herných konzol, mobilných telefónov, chytrých hodiniek, videí alebo elektronických opatrovateliek. Ponúkala však napríklad aj interaktívne knihy. Tovar ponúkala, hoci vedela, že ho nemá a nemôže ho dodať,“ priblížil český policajný hovorca.

Žene hrozí za podvod až 5 rokov vo väzení. Polícia však pripúšťa, že vzhľadom na rozsah škody zmenia právnu kvalifikáciu.

POLICIE ČR
Zdroj: Polícia ČR/propagačný materiál
Domov
Zdieľať
Diskusia