Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
8. januára 2024, 12:41
Čas čítania 0:38

Koniec čakania na úradoch. Sociálna poisťovňa predstavila novinky, ktoré ušetria čas viacerým klientom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V Elektronickom účte poistenca si môžu klienti preveriť viaceré dôležité informácie o svojom účte.

Sociálna poisťovňa zavádza nové funkcionality do Elektronického účtu poistenca (EUP). Klienti sa prostredníctvom aplikácie budú môcť dozvedieť o potrebných informáciách a nebudú musieť čakať na pobočkách Sociálnej poisťovne.

Poistenci si môžu preveriť jednotlivé obdobia poistenia a ich evidenciu v systémoch, ale aj informácie o nároku na dávky a podklady na výpočet výšky sociálneho poistenia. Ďalším benefitom je prehľad o vyplatených nemocenských a úrazových dávkach, kontrola evidencie životných období či spätná kontrola údajov.

Klienti sa pomocou Elektronického účtu poistenca (EUP) budú môcť pripraviť na dôchodok a zároveň získajú aj prehľad vyplatených dôchodkových dávok. „Elektronický účet poistenca tiež po novom prináša poriadok do rodičovského dôchodku (RD),“ uvádza Sociálna poisťovňa na webe.

Klienti budú môcť okrem údajov o ePN (elektronickej práceneschopnosti) sledovať aj prehľad o vyplatených nemocenských, ošetrovných, materských, vyrovnávacích a tehotenských dávkach.

„O priebehu žiadosti a výplate dávky v nezamestnanosti sa po novom poistenec dozvie bez návštevy Sociálnej poisťovne tiež prostredníctvom svojho EUP, “ uvádza poisťovňa. Elektronický účet poskytuje aj informácie o jednotlivých druhoch úrazových dávok. 

sociálna poisťovňa
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia