Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. januára 2024 o 8:39
Čas čítania 0:33

SHMÚ varuje Slovákov pred snehovými jazykmi, povodňami aj víchricou. Týchto okresov sa týkajú viaceré výstrahy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Niekde hrozia povodne, inde snehové jazyky.

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje pred tvorbou snehových jazykov, vetrom na horách aj povodňami. Na 12. januára vydal SHMÚ výstrahy prvého aj druhého stupňa.

Tvorba snehových jazykov

SHMÚ varuje pred tvorbou snehových jazykov v Prešovskom kraji. Konkrétne sa výstraha prvého stupňa týka okresov Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Levoča, Sabinov, Prešov, Bardejov, Svidník, Stropkov a Medzilaborce. Výstraha v tejto súvislosti platí do 12. januára 14.00 h.

Meteorologické výstrahy na 12. januára.
Meteorologické výstrahy na 12. januára. Zdroj: SHMÚ

Vietor na horách 

SHMÚ varuje aj pred vetrom na horách. V tejto súvislosti vydal výstrahu druhého stupňa pre okresy Banská Bystrica a Brezno. V okresoch Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Tvrdošín platí výstraha prvého stupňa do 11.00 h. Meteorológovia upozornili, že v daných oblastiach môže vietor dosiahnuť priemernú rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu, čo predstavuje víchricu.

Meteorologické výstrahy na 12. januára.
Meteorologické výstrahy na 12. januára. Zdroj: SHMÚ

Hydrologické výstrahy

SHMÚ vydal tiež hydrologické výstrahy pred povodňou. Druhostupňová výstraha platí v okresoch Michalovce a Trebišov bez Roňavy. 

Hydrologické výstrahy na 12. januára.
Hydrologické výstrahy na 12. januára. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia