Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. januára 2024, 13:45
Čas čítania 0:41

Pellegrini reaguje na Dankovu autonehodu: Ak porušil zákon, mal by vyvodiť zodpovednosť, odkázal predseda Hlasu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

K nehode došlo na križovatke ulíc Repašského – Saratovská v Bratislave a Danko dostal podľa vlastných slov šmyk.

Ak sa potvrdí, že predseda SNS a podpredseda Národnej rady SR Andrej Danko pri nočnej nehode porušil zákon, je na mieste otázka vyvodenia zodpovednosti. Skonštatoval to predseda parlamentu a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini v Košiciach. Zdôraznil, že zatiaľ nemá o nehode presné informácie. Danka na odstúpenie vyzývať nebude.

„V prípade, že by sa potvrdilo, že predseda SNS a podpredseda NR SR bol účastníkom dopravnej nehody a nezachoval sa tak, ako sa má každý občan v zmysle zákona pri dopravnej nehode zachovať, tak, samozrejme, je to potom otázka aj na vyvodenie politickej zodpovednosti,“ uviedol Pellegrini.

Šéf Hlasu zároveň skonštatoval, že vo vyspelom svete by po potvrdení úteku z miesta nehody malo dôjsť k vyvodeniu zodpovednosti. Ak bude zjavné, že Danko porušil zákon, mal by na to podľa Pellegriniho reagovať.


Danko potvrdil, že mal nehodu, došlo k nej na na križovatke ulíc Repašského – Saratovská v Bratislave. Podľa svojich slov dostal vo štvrtok 11. januára večer šmyk a narazil do stĺpa. V prípade potreby škodu zaplatí. Dodal, že s políciou spolupracuje. Polícia sa nehodou zaoberá.

Domov
Zdieľať
Diskusia