Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
16. januára 2024, 10:11
Čas čítania 0:49

Fico sa nachádza na zozname diktátorov, vydieračov či politických vyvrheľov. Zaradil ho tam prestížny zahraničný magazín

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ide o zoznam vytvorený v kontexte Svetového ekonomického fóra v Davose, kde sa stretávajú svetoví lídri krajín.

Prestížny portál Politico zaradil Roberta Fica do sarkastického zoznamu „diktátorov, zločincov, vydieračov, obchodníkov s biedou, rozvracačov a politických vyvrheľov“. 

Ide o zoznam vytvorený v kontexte Svetového ekonomického fóra v Davose, ktorého tohtoročná téma je „Obnovenie dôvery“. Roberta Fica na fórum prizvali spolu s ostatnými vrcholovými politikmi z celého sveta. 

Magazín Politico zverejnil sarkastický zoznam pozvaných vrcholových politikov, ktorí majú antirežimovú reputáciu. Na zoznam sa okrem Fica zaradil aj poľský prezident Andrzej Duda či maďarská prezidentka Katalin Novák.

Ficovi patrí siedma priečka z 12-členného zoznamu

„Zdá sa, že Slovensko sa nevie zbaviť Roberta Fica,“ začínajú sa slová na adresu premiéra SR. Portál poukazuje na to, že Fico odstúpil z postu premiéra po vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Politico upozorňuje na predvolebnú kampaň strany Smer, ktorá sa postavila k Putinovmu režimu veľmi „priateľsky“ a po prevzatí moci sa zaviazala k ukončeniu vojenskej podpory Ukrajine. 

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Politico takisto vypichol kontext, ktorý sprevádza Roberta Fica a jeho stranu Smer-SSD. „Slovenské súdy stále pracujú na viacerých prípadoch organizovaného zločinu, ktoré pochádzajú z obdobia, keď bol Smer naposledy pri moci, a týkajú sa oligarchov, ktorí údajne profitovali zo štátnych zákaziek, bývalých najvyšších policajných predstaviteľov a vysokých dôstojníkov vojenskej rozviedky a poslancov všetkých troch strán Ficovej novej koaličnej vlády,“ píše magazín.

Domov
Zdieľať
Diskusia