Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. januára 2024, 14:32
Čas čítania 0:30

Minuloročnú potýčku medzi Matovičom a Kaliňákom riešia úrady. Zverejnili detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Okresný úrad Bratislava rieši tento incident ako priestupok.

Minuloročnou potýčkou poslanca Igora Matoviča (hnutie Slovensko) a súčasného ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SD) sa zaoberá Okresný úrad Bratislava, podľa ktorého sa mali účastníci dopustiť priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Predmetné veci ešte neboli uzavreté. Vyplýva to zo stanoviska tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

V súvislosti so septembrovým incidentom pred Úradom vlády SR boli na Okresnej prokuratúre Bratislava I vedené dve trestné konania v súvislosti s podanými trestnými oznámeniami.

Ako priblížil prokurátor Patrik Hujsa, policajný vyšetrovateľ odovzdal trestné oznámenia príslušnému orgánu na prerokovanie priestupku proti občianskemu spolunažívaniu, prípadne priestupku proti majetku. V jednom prípade oznamovatelia podali sťažnosti, ktoré prokurátor zamietol ako nedôvodné.

Matovič vlani narušil tlačovú konferenciu Smeru-SD a dostal sa do konfliktu s Kaliňákom, ktorý mu chcel vziať mikrofón. Obaja politici podali v súvislosti s incidentom trestné oznámenie.

Matovič, Kaliňák, bitka
Zdroj: OĽaNO (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia