Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. januára 2024, 8:32
Čas čítania 0:44

Drogového bosa z Guatemaly odsúdili na 808 rokov väzenia. Pripísali mu brutálny masaker

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rigoberto Danilo Morales si vypočul konečné rozhodnutie súdu.

Súd v Guatemale odsúdil v pondelok drogového bosa Rigoberta Danila Moralesa za zmasakrovanie 15 Nikaragujčanov a jedného Holanďana v roku 2008. 


Moralesa (37) zatkli v roku 2022 po 13 rokov strávených na úteku. Súdny proces s ním sa začal v septembri. Súd uviedol, že Morales dostal za každú vraždu 50 rokov a za spolčovanie v zločineckej skupine ďalších osem rokov.


Napriek tomuto trestu guatemalské právo stanovuje, že väzeň si v skutočnosti nesmie odpykať viac než 50 rokov väzenia.


Podľa prokuratúry v roku 2008 obchodníci s drogami zastavili autobus s obeťami, ktorý prišiel na územie Guatemaly z Nikaraguy. Predpokladali, že autobus vezie aj drogy, ale keď zistili svoj omyl, postrieľali cestujúcich a na pozemku jedného z páchateľov spálili telá.


V prípade bolo odsúdených osem ďalších ľudí vrátane ďalšieho drogového bosa Marvina Montiela Marina a jeho manželky Sary Cruzovej na väzenské tresty rôznej dĺžky.

Domov
Zdieľať
Diskusia