Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent
27. januára 2024, 7:47
Čas čítania 0:40

Banku vykradol veľmi zdvorilým spôsobom. Súd ho nemohol odsúdiť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Z banky si odniesol vyše 2 000 dolárov.

Muž v Chicagu vykradol banku skutočne nevídaným spôsobom. Zamestnancovi vložil do rúk list, v ktorom ho zdvorilo poprosil o peniaze:  „Prosím, dajte mi peniaze, čoskoro ich vrátim.“

Pokladník mu dal síce viac ako 2 000 dolárov (1 840 eur), ale zdvorilý zlodej si ich neužil, pretože ho o pol hodiny nato zatkla polícia. Urobil to pritom len tri dni po tom, ako ho uznali nevinným v podobnom prípade, informuje Metro.

List, v ktorom muž prosí o peniaze.
List, v ktorom muž prosí o peniaze. Zdroj: Chicago Police Department

Podobným spôsobom sa už banku pokúsil vykradnúť pred dvoma rokmi. Vtedy pokladníkovi pritlačil na sklo lístok s textom: „Dajte mi, prosím, peniaze, ďakujem.“ Z banky odišiel s približne 595 dolármi.

Obvinili ho z bankovej lúpeže, no pretože jeho čin nespĺňal kritériá na to, aby sa dal považovať za lúpež, zlodej odišiel zo súdu ako nevinný.

Právnička zdvorilého zlodeja Mary Judgeová priznala, že jej bývalý klient vtedy spáchal trestný čin, ale tvrdila, že nešlo o lúpež, pretože tá zahŕňa ukradnutie niečoho násilím alebo zastrašovaním. Tentoraz však muža obvinia z bankovej krádeže, pri ktorej nemusí byť použitie násilia alebo zastrašovania preukázané.

Domov
Zdieľať
Diskusia