Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
4. februára 2024, 10:53
Čas čítania 0:24

Príde Slovensko o milióny z eurofondov? Eurokomisárka varuje pred zmenami Ficovej vlády

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko by malo podľa nej prekonzultovať zrušenie úradu v Bruseli.

Eurokomisárka Eva Jourová kritizuje návrh Ficovej vlády na zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry. Európska únia by tak mohla Slovensku zastaviť čerpanie eurofondov, informujú o tom Aktuality.sk.

„Predpisy Únie stanovujú, že štát, ktorý nezaručuje ochranu proti korupcii, nemôže dostávať jej financie,“ uviedla Jourová. Slovensko vyzvala, aby zrušenie úradu prekonzultovalo v Bruseli. Niektoré kauzy môžu byť podľa nej „zametené pod koberec“.

Eurokomisárka kritizuje aj Roberta Fica za jeho prístup k médiám. Jeho správanie je zlým signálom o transparentnosti slovenskej politiky. „Problémy vznikajú, keď sa víťazi volieb snažia vyvíjať maximálny vplyv na záležitosti, ktoré by v súlade s právnym štátom nemali byť ovplyvnené vládnou politikou,“ uviedla eurokomisárka.

Věra Jourová
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia