Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
5. februára 2024, 21:03
Čas čítania 0:34

Robert Fico: Ministerka Šimkovičová má „suverénne, slovenské, zdravé názory“

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fico aj Pellegrini zverejnili na svojich sociálnych sieťach posmešné videá, ktoré dehonestujú PS aj SaS.

Koalícia stojí za šéfkou rezortu kultúry Martinou Šimkovičovou. Vyplýva to z vyjadrenia premiéra Roberta Fica. To, že pod návrhom PS a SaS na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu na odvolávanie ministerky nebolo dostatok podpisov, označil za blamáž a hanbu.


„Ministerku by sme aj tak nikdy neodvolali, má suverénne, slovenské, zdravé názory. Taká má byť ministerka kultúry,“ skonštatoval. V polovici januára pritom ministerstvo kultúry zdieľalo príspevok, v ktorom ponižovalo LGBT+ komunitu. Šéfka rezortu sa netají svojimi vyhranenými názormi voči sexuálnym menšinám, ktoré obhajuje aj prostredníctvom dezinformačných kanálov.


Predseda Národnej rady Peter Pellegrini v pondelok informoval, že nezvolá mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministerky kultúry. Pod návrhom, ktorý opozičné strany PS a SaS podali v piatok 2. februára, je podľa neho len 28 podpisov, pričom potrebných je 30. PS reagovalo, že išlo o administratívny omyl. Avizuje, že spolu so SaS návrh podajú opäť v utorok 6. februára.

Fico
Zdroj: Facebook (Robert Fico)
Domov
Zdieľať
Diskusia