Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent TASR
6. februára 2024 o 20:24
Čas čítania 0:42

VIDEO: Starostka kysuckej obce šoférovala opitá. Na kamerovom zázname vidno, ako s autom skončila v poli

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O svoju funkciu prišla.

Na Kysuciach v obci Lodno namerali policajti cez víkend 51-ročnej vodičke v dychu 2,38 promile alkoholu. Ako píšu MY Kysuce, opitou šoférkou za volantom bola starostka Monika Tvrdá. Jej eskapády za volantom natočili obyvatelia obce a prípad nahlásili polícii.

Policajti prijali v sobotu popoludní oznámenie, že vodička jazdí zo strany na stranu. Po vozidle začali pátrať. „Spozorovali ho odstavené na miestnej komunikácii v Lodne a pri ňom sa nachádzala aj vodička, ktorú podrobili dychovej skúške,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. Ženu obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

Prišla o funkciu starostky

Okresný súd Žilina jej za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky uložil peňažný trest 2 000 eur a zákaz činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlá na 30 mesiacov. V neposlednom rade prišla aj o funkciu starostky.

Podľa hovorkyne Krajského súdu v Žiline Anny Dudovej Záborskej sudkyňa Okresného súdu Žilina trestným rozkazom uznala obvinenú za vinnú. „V prípade, že by bol peňažný trest úmyselne zmarený, sudkyňa ustanovila obvinenej aj náhradný trest odňatia slobody dva mesiace. Trestný rozkaz je právoplatný,“ dodala.

Domov
Zdieľať
Diskusia