Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
9. februára 2024, 13:00
Čas čítania 0:35

Opozičné poslankyne poslali koalícii jasný odkaz. Odmietajú zníženie premlčacích lehôt v prípade znásilnenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prijatie novely Trestného zákona pošliapalo práva žien, tvrdí opozícia.

Koalícia pošliapala schválením novely Trestného zákona v Národnej rade SR práva žien a dievčat na Slovensku. Upozornili na to opozičné poslankyne na piatkovej tlačovej konferencii. Opätovne odmietli zníženie premlčacích lehôt v prípade znásilnenia a sexuálneho zneužívania maloletých na polovicu, ktoré má novela priniesť.

„Tento následok zmeny Trestného zákona nebol nikdy komunikovaný. Ak by sme naň v PS nepoukázali, vládna koalícia by si ho schválila úplne bez povšimnutia,“ poznamenala poslankyňa Zuzana Števulová. Na takýto zásah podľa jej slov neexistuje žiaden dôvod.

Poslankyňa žiada ospravedlnenie od Richarda Glücka

Zníženie premlčacích lehôt opätovne skritizovala aj šéfka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková. Zároveň vyzvala poslanca Richarda Glücka, aby sa ospravedlnil za svoje štvrtkové vyjadrenie v rozprave k téme znásilnenia.

Poslankyňa Veronika Remišová označila schválenie novely za neospravedlniteľný krok voči ženám, dievčatám a deťom. „Ženy a dievčatá treba chrániť,“ podotkla. Poukázala na to, že v niektorých krajinách sa diskutuje o predĺžení premlčacích lehôt.

opozícia
Zdroj: Facebook/Progresívne Slovensko
Domov
Zdieľať
Diskusia