Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
26. februára 2024, 8:13
Čas čítania 0:39

Americký pilot sa podpálil pred izraelským veľvyslanectvom. Kričal „sloboda pre Palestínu!“

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pred izraelským veľvyslanectvom vo Washingtone sa podpálil pilot v službe.

Pilot amerického letectva v aktívnej službe utrpel v nedeľu vážne zranenia po tom, čo sa na protest proti vojne v Pásme Gazy podpálil pred izraelským veľvyslanectvom vo Washingtone.

Muž v armádnej uniforme, ktorého identita nebola bezprostredne známa, prišiel pred veľvyslanectvo krátko pred 13.00 h miestneho času. V ruke mal telefón, ktorým svoje počínanie začal vysielať naživo na streamovacej platforme Twitch.

Pilot na začiatku videa hovoril o tom, že nechce mať nič spoločné s genocídou. „Už sa nebudem podieľať na genocíde,“ povedal a polial sa čírou tekutinou a zapálil, pričom zakričal „sloboda pre Palestínu!“ Video neskôr z platformy odstránili.

Muža hospitalizovali vo vážnom stave

Muža po uhasení previezli do miestnej nemocnice. Jeho zdravotný stav je naďalej vážny, uviedol policajný hovorca. Hovorca letectva potvrdil, že čin vykonal vojak v aktívnej službe. Prípad vyšetruje miestna polícia a tajná služba.

K incidentu došlo v čase, keď izraelská armáda pripravuje vpád do mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, zatiaľ čo prebiehajú rokovania o dočasnej dohode o prímerí s palestínskymi militantmi z Hamasu.

pilot
Zdroj: X
Domov
Zdieľať
Diskusia