Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
1. marca 2024, 16:29
Čas čítania 0:31

Omylom im vyplatili vyše 180 miliónov eur. Dvojnásobné mzdy dostalo až 30-tisíc zamestnancov vo Švajčiarsku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Medzi zamestnancami boli aj politici.

Švajčiarske mesto Zürich sa dopustilo veľmi bizarného omylu. Mestským zamestnancom nedopatrením vyplatilo približne 175 miliónov švajčiarskych frankov (183 miliónov eur). Za február tak dostali dvojnásobnú mzdu. Informoval o tom portál SwissInfo

„Neočakávaná suma sa na účtoch zamestnancov objavila v pondelok a bola spôsobená technickou chybou spracovania,“ vysvetlilo finančné oddelenie mesta, informoval portál The Local Switzerland. Dvojnásobné platy dostalo až 30-tisíc pracovníkov, medzi ktorými boli aj politici. Tí boli zo situácie zmätení a niektorí žartovali, že tie peniaze dostali následkom prudkej inflácie, napísal Business Insider.

Zürcher Kantonalbank, ktorá platby spravuje, sa za chybu ospravedlnila. Podľa portálu Neue Zürcher Zeitung presnú príčinu tohto problému zatiaľ neidentifikovali. Mesto sa už snaží chybu napraviť a zamestnancom posielajú QR kódy, ktoré odkazujú na pokyny na vrátenie peňazí. Situáciu komplikuje aj to, že niektorým zamestnancom mali skutočne vyplatiť bonusy.

Domov
Zdieľať
Diskusia