Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová TASR
2. marca 2024, 11:48
Čas čítania 0:45

Ceny pohonných hmôt konečne klesajú. Toto sú aktuálne ceny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na konci februára sme zaznamenali výrazné zníženie cien nafty aj benzínu.

Dobrá správa pre vodičov, pohonné hmoty konečne zlacneli. Najväčší rozdiel pocítia majitelia dieselových motorov, no zlacňovanie neobišlo ani benzín, píše portál Topky.sk. 

Na konci februára sme tak v porovnaní s poslednými týždňami tankovali najlacnejšie. Oproti minulému týždňu tankujeme naftu približne o tri centy lacnejšie. Mierny cenový pokles zaznamenal štatistický úrad aj v prípade benzínu, a to približne o jeden cent.

 Pôvodná cenaAktuálna cena
Diesel1,637 €/l1,608 €/l
Benzín1,629 €/l1,621 €/l

Nestabilné ceny ropy

Ceny ropy vo štvrtok ráno 29. februára mierne klesli po tom, ako väčší než očakávaný nárast zásob komodity vyvolal obavy zo spomalenia dopytu v najväčšej svetovej ekonomike.

Trhy očakávajú, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ v marci predĺžia svoje limity na ťažbu. Reagujú aj na pretrvávajúce napätie na Blízkom východe. Analytici zvažujú možnosť, že napätie ovplyvní lodnú dopravu cez Hormuzský prieliv, ktorý sa nachádza medzi Ománom a Iránom a je kľúčový pre dodávky z Perzského zálivu.

Zatiaľ čo problémy v Červenom mori mali len mierny vplyv na ceny energií, potenciálne uzavretie Hormuzského prielivu by malo oveľa väčší vplyv a pravdepodobne by znížilo globálny hospodársky rast, napísali tento týždeň analytici spoločnosti Goldman Sachs.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Getty Images/Sean Gallup
Domov
Zdieľať
Diskusia