Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
4. marca 2024, 11:19
Čas čítania 0:26

Kaliňák sa v USA dohodol na spoločnom rozvoji obranného priemyslu. Američania Slovensko pochválili za prínosy pre NATO

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obe strany chcú aj naďalej pokračovať v spolupráci.

Minister obrany Robert Kaliňák informoval, že sa na stretnutí s americkým ministrom Lloydom J. Austinom dohodli na pokračovaní spolupráce. Krajiny chcú pokračovať v modernizácii a vo zvyšovaní konkurencieschopnosti slovenského obranného priemyslu.

Austin Slovensko pochválil za prístup k NATO a za prínos pre Alianciu a súčasne za zabezpečovanie východnej hranice. Obe krajiny chcú aj naďalej spoločne rozvíjať vojenský priemysel, informuje rezort obrany na Facebooku.

Američania rešpektujú názor Slovenska o zastavení vojenskej pomoci Ukrajine a poďakovali Kaliňákovi za nevojenskú pomoc. 

„Spojené štáty rešpektujú slovenskú pozíciu a vážia si nesmrtiacu pomoc z dielní slovenských výrobcov v podobe špičkových odmíňovacích kompletov Božena 5, univerzálnych dokončovacích strojov UDS 214 alebo diaľkových detektorov Falcon 4G,“ píše ministerstvo v statuse.

Domov
Zdieľať
Diskusia