Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Vincenc Novák
6. marca 2024, 16:21
Čas čítania 0:32

Žena dostala v pražskej reštaurácii menštruáciu. Na mieste sedela bez pohnutia, až kým jej nepomohla polícia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ľudia policajtov pochválili za skvelý prístup.

Pražská polícia na Facebooku informovala o tom, že pomohla žene, ktorá štyri hodiny sedela v reštaurácii bez pohnutia. Dostala totiž menštruáciu a nemala pri sebe žiadne hygienické potreby.

„Nebola opitá ani pod vplyvom drog, bola štyri hodiny v nepríjemnej situácii a nevedela, ako sa z nej dostať. Hliadka jej kúpila všetko potrebné a poskytla jej sprchu,“ napísala mestská polícia na sociálnej sieti.

7. marca 2024, 10:27 Čas čítania 0:24 Reťazec drogérií zatvára v dvoch slovenských mestách pobočky. Zákazníci musia hľadať alternatívy Reťazec drogérií zatvára v dvoch slovenských mestách pobočky. Zákazníci musia hľadať alternatívy

Ich cieľom podľa vlastných slov nie je šíriť senzáciu, ale ukázať verejnosti, že realita môže byť často iná, ako sa na prvý pohľad zdá. Policajtov v komentároch mnohí ľudia za ich citlivý prístup pochválili.

Tabu týkajúce sa menštruácie v spoločnosti pomaly ustupuje a v posledných rokoch o nej hovoríme otvorenejšie.

Niektoré krajiny začali ženám hygienické potreby ponúkať zadarmo. Príkladom je aj Katalánsko v Španielsku, kde si obyvateľky môžu vyberať hygienické pomôcky z lekární bezplatne.

Domov
Zdieľať
Diskusia