Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. marca 2024, 12:38
Čas čítania 0:55

KĽDR začala rozsiahle testy delostrelectva. Nasadila jednotku, ktorá by vraj vedela zasiahnuť hlavné mesto Južnej Kórey

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Severná Kórea uskutočnila testy ostrej munície z raketometov a zo samohybných húfnic.

Severná Kórea vo štvrtok uskutočnila rozsiahly test ostrej delostreleckej munície. Zúčastnila sa na ňom aj jednotka, ktorá je podľa Pchjongjangu schopná zasiahnuť juhokórejské hlavné mesto Soul. 

Juhokórejská armáda potvrdila, že KĽDR uskutočnila testy ostrej munície z raketometov a zo samohybných húfnic. Uskutočnili sa v prístavnom meste Nampo na západnom pobreží KĽDR. „Naša armáda náznaky provokácie Severnej Kórey pozorne sleduje,“ uviedla armáda.

„Ak sa Severná Kórea dopustí provokácie, drvivo a rázne ju potrestáme v súlade so zásadou bezprostredne, pevne a až do konca,“ dodal Soul.

Na štvrtkových testoch KĽDR sa zúčastnila aj pohraničná jednotka, ktorá do svojho dostrelu zaradila aj Soul, uviedla severokórejská štátna tlačová agentúry KCNA. Prítomný bol aj severokórejský vodca Kim Čong-un. Ten vojakov svojej krajiny vyzval, aby uskutočnili prípravy na pravidelnú bojovú mobilizáciu s cieľom prevziať v prípade skutočnej vojny iniciatívu prostredníctvom nemilosrdných a rýchlych útokov.

Soul a USA začali v pondelok spoločné cvičenia

Južná Kórea a Spojené štáty v pondelok spustili rozsiahle vojenské cvičenia s cieľom posilniť svoju pripravenosť proti jadrovým hrozbám Severnej Kórey. Tá v utorok v reakcii vyhlásila, že Soul a Washington za to draho zaplatia. Obe krajiny vyzvala, aby cvičenia ukončili.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Pchjongjang začiatkom tohto roka vystupňoval svoju rétoriku voči Soulu a označil ho za svojho úhlavného nepriateľa. Zrušil aj vládne inštitúcie, ktoré mali na starosť vzťahy s Južnou Kóreou. Kim Čong-un navyše vyhlásil, že KĽDR nebude v prípade napadnutia váhať skoncovať so svojím južným susedom.

kim, kľdr, severná kórea
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia