Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent TASR
8. marca 2024, 16:23
Čas čítania 0:59

VIDEO: Prezidentka Čaputová cituje vulgárne hejty. Otvorene hovorí o útokoch voči ženám

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vo videu sa k prezidentke pridáva aj influencerka Petra Dzvoníková či epidemiologička Alexandra Bražinová.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnych sieťach zverejnila video v súvislosti s Medzinárodným dňom žien. Spolu s ostatnými ženami otvorene hovorí o skúsenostiach s násilím voči ženám.

Prezidentka Čaputová v úvode videa cituje vulgárne odkazy, ktoré dostáva na sociálnych sieťach. „Ty k***a blonďavá, zapredaná, radšej zdrhni zo Slovenska,“ uviedla jeden z príkladov. Zažila si tiež, že ju nazvali „sliepkou zo skládky“ alebo jej vzhľad prirovnali k „húsenici v kondóme“.

Priali jej smrť

Epidemiologička Alexandra Bražinová následne vo videu hovorí o tom, že počas pandémie dostávala množstvo nenávistných komentárov. Ľudia ju obviňovali z klamania, poškodzovania zdravia ľudí či dokonca zo zabíjania, za čo jej priali smrť. 

Populárna slovenská influencerka a blogerka Petra Dzvoníková sa zverila, že ju v sedemnástich rokoch znásilnil jej kamarát. Vo videu hovorí, že o tom mlčala ďalších päť rokov, a keď s tým išla verejne von, tak jej anonym na internete odkázal, že si za to môže sama. 

„Odmietame násilie na dievčatách a ženách vo všetkých jeho podobách. Pridajte sa k nám hlasom, ktorý sa ozve, keď sa násilie a nenávisť dejú vo fyzickom aj online priestore. Neprehliadajme ho, nezľahčujme a ani ho neospravedlňujme. Ukážme, že na slobode a právach žien a dievčat u nás skutočne záleží,“ napísala prezidentka Zuzana Čaputová v príspevku na sociálnej sieti.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Aktivitou, ktorá by v tomto smere mala prispieť k zmene, je novovzniknutá platforma SME TU. Prezidentka spresnila, že má združovať nielen ženy zažívajúce rôzne podoby násilia, ale aj ženy a mužov, ktorí tento problém neprehliadajú a nechcú prehliadať.

Domov
Zdieľať
Diskusia