Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
9. marca 2024, 16:52
Čas čítania 0:35

Poľsko si vie predstaviť vojakov NATO na Ukrajine. Tvrdí, že Putin sa nás musí báť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Poľský šéf diplomacie pochválil iniciatívu Emmanuela Macrona.

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski v piatok na tlačovej konferencii vyhlásil, že prítomnosť síl NATO na Ukrajine nie je nepredstaviteľná.

„Prítomnosť zložiek NATO na Ukrajine nie je nemysliteľná. Oceňujem iniciatívu francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, pretože ide o to, aby sa bál Putin, a nie aby sme sa my báli Putina,“ povedal Sikorski na konferencii.

Francúzsky prezident po februárovej konferencii európskych lídrov v Paríži vyvolal rozruch, keď hypoteticky nevylúčil vyslanie západných vojakov na Ukrajinu, pričom uviedol, že aj keď nie je na tom zhoda, nič sa nedá vylúčiť.

Neskôr však svoj výrok vysvetlil s tým, že to neznamená úvahu o nasadení jednotiek v blízkej budúcnosti, ale že tým otvára debatu o možnostiach ďalšej podpory Kyjeva. Lídri viacerých krajín vrátane Poľska následne uviedli, že neuvažujú o vyslaní svojich vojakov na Ukrajinu. O možnostiach asistencie priamo na Ukrajine hovoril po stretnutí s Macronom tento týždeň aj český prezident Petr Pavel.

putin
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia