Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová TASR
11. marca 2024, 12:19
Čas čítania 0:41

Orbán tvrdí, že Trump nedá Ukrajine ani cent. Zverejnil informácie zo súkromného stretnutia s prezidentským kandidátom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Trump nedá Ukrajine peniaze, ak bude opäť zvolený za prezidenta, tvrdí Orbán.

Maďarský premiér Viktor Orbán tvrdí, že ak Donald Trump vyhrá prezidentské voľby, tak neposkytne Ukrajine financie na boj proti Rusku. Orbán sa s Trumpon stretol minulý týždeň v Spojených štátoch. 


„Nedá ani cent do ukrajinsko-ruskej vojny a vojna tak skončí. Je totiž jasné, že Ukrajina sama na svojich nohách stáť nedokáže,“ uviedol Orbán v nedeľu večer pre maďarskú štátnu televíziu. 

„Ak Američania a ani Európania neposkytnú peniaze a zbrane, tak táto vojna skončí. A ak Američania nebudú dávať peniaze, Európania vojnu sami financovať nedokážu,“ tvrdil ďalej Orbán. Podľa premiéra má Trump k dispozícii nástroje, ktoré pomôžu dosiahnuť mier.

Trump sa s Orbánom rozprával o bezpečnosti na hraniciach

Maďarský premiér sa s Trumpom stretol minulý piatok na Floride. Trumpov tím vo svojom vyhlásení o stretnutí Ukrajinu nespomenul. Uviedol však, že Orbán a Trump hovorili o záležitostiach, ktoré sa týkajú Maďarska i Spojených štátov. Rozprávali sa napríklad o bezpečnosti na hraniciach.

Európski lídri sa podľa agentúry Reuters dlhodobo obávajú toho, že návrat Trumpa do Bieleho domu by znamenal oslabenie americkej podpory pre Ukrajinu i Severoatlantickú alianciu.

trump, orbán
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia