Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
12. marca 2024, 15:13
Čas čítania 0:28

Protivládne protesty budú pokračovať. Opozícia pozýva ľudí do ulíc, dôvodom sú chystané zmeny v RTVS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Piatkový protest organizujú strany Progresívne Slovensko a Sloboda a solidarita.

Progresívne Slovensko a strana SaS reagujú na aktuálnu situáciu okolo verejnoprávnej televízie RTVS. Opozícia tvrdí, že vláda sa snaží ovládnuť a zničiť nezávislé médiá, a preto zvoláva občanov na protest. Ten sa uskutoční tento piatok 15. marca o 18.00 h na bratislavskom Námestí slobody. 

Podpredseda Národnej rady Michal Šimečka hovorí, že koalícia ohlásila „frontálny útok“ na RTVS a chce ovládnuť a zničiť nezávislé médiá. Tvrdí, že ak jej to prejde, Slovensko môže pomaly skončiť ako Orbánovo Maďarsko.

„Už sa zmocnili tajnej služby, polície, zrušili špeciálnu prokuratúru a vyhrážajú sa aj Ústavnému súdu. Robia nám hanbu v zahraničí, urážajú našich spojencov, ohrozujú miliardy z eurofondov a odkedy sú pri vláde, tropia stále horšie a horšie škandály,“ píše Šimečka na sociálnej sieti. 

Späť
Zdieľať
Diskusia