Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
12. marca 2024, 16:10
Čas čítania 0:32

Za hranicami Slovenska zaviedli nový prísny zákon. Za prekročenie rýchlosti môžu vodičom zobrať auto

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zákon neplatil ani týždeň a o auto prišiel Rakúšan, ktorý jazdil po Viedni rýchlosťou 114 km/h.

Od 1. marca vstúpila do platnosti v susednom Rakúsku nová legislatíva, ktorá umožní úradom zabavenie auta v prípade výrazného prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti. 

Ak šofér prekročí zákonom povolenú rýchlosť o 60 km/h v obci alebo o 70 km/h mimo obce, úrady mu môžu zabaviť auto a následne ho môžu posunúť do dražby. O správe informoval rakúsky portál oe24.at.

Prvý prípad odobratia auta 

Nový zákon neplatil ani týždeň a už má svoju obeť. Stal sa ňou 28-ročný Rakúšan, ktorý jazdil po Viedni rýchlosťou 114 km/h. Radary namerali jeho rýchlu jazdu 4. marca. Policajti mužovi na mieste dočasne odobrali vodičský preukaz a zabavili mu aj auto.

O ďalšom osude mladého muža rozhodnú úrady. Prípad komplikuje skutočnosť, že majiteľ vozidla už musel v minulosti dvakrát odovzdať vodičský preukaz. To môže byť závažný faktor pri posudzovaní možnosti trvalého skonfiškovania jeho vozidla.

Domov
Zdieľať
Diskusia