Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
12. marca 2024, 19:18
Čas čítania 0:22

Snowboardista v Demänovskej Doline prepadol cez skalný prah, padal 12 metrov a utrpel vážne zranenia. Zasahoval aj vrtuľník

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zraneného muža previezol vrtuľník do nemocnice v Banskej Bystrici.

Anglický snowboardista v utorok po 12-metrovom páde v Demänovskej Doline utrpel viaceré poranenia. Do nemocnice ho transportoval vrtuľník.


Podľa ďalších zverejnených informácií 45-ročný muž pri zjazde v Dievčenskom žľabe prepadol cez skalný prah. Pádom si privodil poranenie chrbtice, rebier a zlomeninu hornej končatiny. Na pomoc mu vyrazili záchranári Horskej zdravotnej služby z Demänovskej doliny a zároveň posádka leteckých záchranárov z Banskej Bystrice.


„Pilotovi záchranárskeho vrtuľníka sa podarilo pristáť priamo pod Dievčenským žľabom,“ dodali z Horskej záchrannej služby. Horskí a leteckí záchranári zraneného snowboardistu ošetrili a následne ho letecky transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici.

Domov
Zdieľať
Diskusia