Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
18. marca 2024, 15:28
Čas čítania 0:33

Putin pripustil, že na Ukrajine by mohlo na niekoľko dní zavládnuť prímerie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Medzinárodný olympijský výbor chce športovcom z Ruska a Bieloruska povoliť účasť na júlových a augustových olympijských hrách ako neutrálnym športovcom za prísnych podmienok.

Ruský prezident Vladimir Putin v noci na pondelok 18. marca vyhlásil, že je naklonený prímeriu počas nadchádzajúcich olympijských hier v Paríži. 


Francúzsky prezident Emmanuel Macron počas víkendu v rozhovore pre ukrajinskú televíziu potvrdil, že Paríž chce vyzvať Moskvu, aby súhlasila s prímerím počas trvania hier. Olympiáda bude trvať od 26. júla do 11. augusta.

Putin o návrhu Macrona údajne nevedel 

Putin na tlačovej konferencii v noci na pondelok povedal, že o takomto návrhu prezidenta Macrona dovtedy nepočul. „V každom prípade budeme vždy vychádzať zo záujmov Ruska a situácie na bojisku,“ uviedol šéf Kremľa.


Medzinárodný olympijský výbor chce športovcom z Ruska a Bieloruska povoliť účasť na júlových a augustových olympijských hrách ako neutrálnym športovcom za prísnych podmienok. Výbor pôvodne zakázal Rusku a jeho spojencovi Bielorusku účasť na medzinárodných športových podujatiach po tom, ako Moskva vo februári 2022 spustila inváziu na Ukrajinu.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia