Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
19. marca 2024, 12:01
Čas čítania 0:54

Starosta na východnom Slovensku údajne 16-ročnému dievčaťu ponúkal peniaze za sex. Bráni sa, že za neho písal falošný profil

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obvinenia popiera.

Starosta obce Čirč Michal Didik údajne 16-ročnému dievčaťu písal nevhodné správy. Podľa matky neplnoletej ju pozýval na obecný úrad, ponúkal jej alkohol, volal ju do hotela, pýtal sa jej, či je panna, a dievčaťu ponúkal aj peniaze za sex, informuje Korzár.

Starosta tvrdenia popiera a hovorí, že správy jej nikdy nepísal. Podľa neho si niekto vytvoril na sociálnej sieti Facebook falošný profil s jeho menom aj fotkou.

Polícia má k dispozícii snímky z mobilu

Konverzácia sa odohrala koncom minulého roka prostredníctvom aplikácie Messenger. „Keď takmer 50-ročný muž dáva sexuálne návrhy 16-ročnému dievčaťu, navyše jej chce za to platiť, nie je to vôbec v poriadku,“ povedala matka pre portál. Incidentom sa zaoberá polícia, ktorá má k dispozícii aj snímky z mobilu, ktoré dostala ešte v decembri.

Matka podala na starostu obce viaceré podnety. Okrem okresného úradu kontaktovala aj komisára pre deti a Generálnu prokuratúru SR. Starostovi hrozí minimálne pokuta za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. 

25. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:24 Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Ligdayovej polícia objasňovanie prípadu ukončila v januári tohto roka. „Išlo o podozrenie z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Objasňovanie bolo v januári skončené a vec bola predložená na Okresný úrad Stará Ľubovňa na ďalšie konanie,“ uviedla hovorkyňa.

Spáchanie trestného činu vyžaduje naplnenie všetkých znakov jeho skutkovej podstaty, čo podľa nej nebolo v tomto prípade splnené. „Naopak, konanie, ktoré bolo predmetom podania, zakladalo podozrenie z priestupku,“ dodala Ligdayová.

čirč, google maps
Zdroj: Google maps
Domov
Zdieľať
Diskusia