Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. marca 2024, 15:59
Čas čítania 1:03

Slovensko sa stáva „hlásnou trúbou ruskej propagandy“, povedal český minister pre európske záležitosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Ako vláda musíme byť proti tomu, že Slovensko obracia svoje kormidlo viac k Rusku a ďalej od Ukrajiny,“ povedal minister Martin Dvořák.

Český minister pre európske záležitosti Martin Dvořák uviedol, že česká vláda s obratom slovenskej politiky smerom k Rusku nemôže súhlasiť. Vyjadril sa tak vo vysielaní TV Nova v spojitosti s rozhodnutím českej vlády prerušiť spoločné rokovania s vládou SR. 

Sleduj s nami online dianie v politike aj dnes.


„Spoločné rokovania sú všeobecne v rámci diplomacie nadštandardné a v kontexte to vždy znamená, že krajiny sú absolútne za jedno. My ako vláda musíme byť proti tomu, že Slovensko obracia svoje kormidlo viac k Rusku a ďalej od Ukrajiny,“ povedal Dvořák a dodal, že Slovensko sa stáva „hlásnou trúbou ruskej propagandy“.

Česká vláda po stretnutí Blanára s Lavrovom odložila plánované česko-slovenské rokovanie

Český premiér Petr Fiala 6. marca po rokovaní vlády oznámil, že Česko odložilo plánované česko-slovenské medzivládne konzultácie, ktoré sa mali uskutočniť na prelome apríla a mája v ČR. Jedným z dôvodov bola schôdzka slovenského ministra zahraničných vecí Juraja Blanára so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom 2. marca v tureckej Antalyi.

2. marca 2024, 15:02 Čas čítania 1:26 VIDEO: Ceníme si schopnosť premiéra R. Fica vyjadrovať sa k situácii vo svete, povedal Lavrov. Fico pozval Rusov aj na oslavy SNP VIDEO: Ceníme si schopnosť premiéra R. Fica vyjadrovať sa k situácii vo svete, povedal Lavrov. Fico pozval Rusov aj na oslavy SNP

„Nepovažujeme za vhodné, aby sme uskutočnili v budúcich týždňoch či mesiacoch medzivládne konzultácie s vládou Slovenskej republiky tak, ako sme o nich uvažovali a ako sme sa na nich dohodli,“ oznámil vtedy Fiala s tým, že spolupráca medzi oboma krajinami sa nekončí.


Premiér SR Robert Fico reagoval, že rozhodnutie českej vlády neovplyvní suverénnu slovenskú zahraničnú politiku a predstavitelia českého kabinetu sú na Slovensku naďalej vítaní.


„Slovenská vláda nebude nikdy vystavovať hlboké slovensko-české vzťahy žiadnemu ohrozeniu. Berieme na vedomie, že česká vládna garnitúra sa ich rozhodla ohroziť len preto, lebo má záujem podporovať vojnu na Ukrajine, kým slovenská vláda otvorene hovorí o mieri,“ skonštatoval Fico.

2. marca 2024, 14:38 Čas čítania 1:00 Juraj Blanár rokoval so Sergejom Lavrovom, Rusko je pripravené obnoviť vzťahy so Slovenskom, odkazujú Juraj Blanár rokoval so Sergejom Lavrovom, Rusko je pripravené obnoviť vzťahy so Slovenskom, odkazujú
Robert Fico.
Robert Fico. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia