Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
26. marca 2024, 17:37
Čas čítania 0:27

V Biedronke našli inšpektori kontaminované mäso. Konzumentom hrozia horúčky, hnačky a vracanie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Výrobok stiahli z predaja.

Poľský diskontný reťazec Biedronka, do ktorého chodia nakupovať aj Slováci, predával mäsový výrobok, v ktorom hygienici našli baktérie salmonely. Známa sieť supermarketov výrobok okamžite stiahla z predaja, informuje o tom Business Insider.

Baktérie sa nachádzali v produkte s názvom Klasický hydinový burger 250 g, ktorý je od výrobcu Animex Foods. Mäso predáva značka Yano.

 „V dôsledku úradnej činnosti Štátnej hygienickej inšpekcie boli v jednej z piatich vzoriek výrobku zistené baktérie Salmonella spp.,“ informujú hygienici GIS. Podľa Animex Foods bol výrobný proces produktu v súlade so stanovenými postupmi.

Prvé príznaky salmonely sa u ľudí objavia od 6 hodín do 3 – 7 dní po konzumácii kontaminovanej potraviny. Medzi príznaky patrí bolesť brucha, horúčka, hnačka, dehydratácia, nevoľnosť či vracanie.

POTRAVINYPOTRAVINYPOTRAVINYPOTRAVINY
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia