Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. marca 2024, 7:56
Čas čítania 0:29

AKTUÁLNE: Odstrelili medveďa, ktorý útočil na ľudí v Liptovskom Mikuláši, minister zverejnil podrobnosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Medveďa odstrelili včera vo večerných hodinách.

Medveďa, ktorý zranil v Liptovskom Mikuláši piatich ľudí, zastrelili v utorok 26. marca večer. Na jeho identifikáciu použili dron s biometriou. Minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) o tom informoval na sociálnej sieti.


Zásahový tím v spolupráci s ostatnými bezpečnostnými zložkami organizoval po útoku medveďa 24-hodinové hliadky. Štátna ochrana prírody inštalovala na vybraných miestach fotopasce, ktoré slúžili na lokalizáciu jeho pohybu. Hlavným cieľom bolo zabezpečenie bezpečnosti obyvateľstva, ich zdravia a majetku a zamedzenie návratu problémového jedinca do intravilánu.


Medveď v nedeľu 17. marca napoludnie v Liptovskom Mikuláši poranil piatich ľudí. Mesto vyhlásilo v súvislosti s výskytom medveďa hnedého mimoriadnu situáciu. Žilinské krajské riaditeľstvo Policajného zboru nasadilo do služieb zvýšený počet hliadok a všetky dostupné prostriedky, ktoré monitorovali celé územie mesta a širšie okolie.

Domov
Zdieľať
Diskusia