Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
31. marca 2024, 8:43
Čas čítania 0:27

Na Slovensku dnes udrie víchrica, vietor môže mať až 160 km/h. SHMÚ vydal výstrahy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia vydali výstrahy prvého aj druhého stupňa.

Na západe a severe Slovenska platia v nedeľu výstrahy pred vetrom. Vyskytne sa aj na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.


Výstrahy pred vetrom vydal SHMÚ pre územia Trnavského, Bratislavského, Trenčianskeho, Nitrianskeho, Prešovského i Žilinského kraja. Výstrahy začnú platiť v prvých štyroch lokalitách od 11.00 h a vo zvyšných dvoch od 7.00 h rána. Vietor môže dosahovať rýchlosť v priemere 45 km/h. 

Výstrahy pred vetrom.
Výstrahy pred vetrom. Zdroj: SHMÚ

V polohách nad 1 500 metrov vo väčšine Žilinského kraja aj v častiach Banskobystrického a Prešovského kraja platia výstrahy 2. stupňa. Vietor môže dosiahnuť priemernú rýchlosť 90 až 105 km/h, čo je klasifikované ako silná, až mohutná víchrica. Meteorológovia varujú, že v nárazoch môže vietor dosahovať 135 až 160 km/h. 

Výstrahy pred vetrom na horách.
Výstrahy pred vetrom na horách. Zdroj: SHMÚ
Späť
Zdieľať
Diskusia