Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Barienčík
8. apríla 2024, 20:00
Čas čítania 0:29

Prehnal si to večer v bare alebo sa chceš dostať bezpečne domov? Dobrovoľníci z Nočnej pomoci ti radi pomôžu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bratislavská služba, ktorá má pomáhať ľuďom a zvyšovať pocit bezpečia v meste, zháňa ďalších dobrovoľníkov. Môžeš ním byť práve ty.

Nočná pomoc je služba v Bratislave pozostávajúca z dobrovoľníkov, ktorí zvyšujú v nočnom meste pocit bezpečia. Viac nám povedal spoluorganizátor Michal aj dobrovoľníci v teréne.

Tento typ služby vznikol ako súčasť projektu zvýšenia kvality života na Obchodnej a Poštovej ulici. Z prieskumov vychádzalo, že ľudia sa v nočných hodinách daným uliciam vyhýbajú.

Dobrovoľníci v teréne nám prezradili najčastejšie situácie, s akými sa v meste stretávajú. Okrem prípadov, keď to večer v bare niekto preženie a potrebuje pomoc, napríklad vo forme vrecka, sa ľudia pýtajú aj na trasu, poprípade ošetrujú drobné zranenia. Inokedy ľuďom v meste vedia pomôcť aj obyčajnou externou nabíjačkou alebo s nimi len bezpečne počkajú na odvoz domov.

Ak sa chceš do projektu zapojiť, vyplň formulár na webovej stránke www.nocnapomoc.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia