Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
13. apríla 2024, 14:22
Čas čítania 0:53

Hlas-SD s Ficom nesúhlasí. Andreja Danka v kresle predsedu parlamentu nechce

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hlas nesúhlasí s názorom Fica o poste šéfa NR SR. Odkazuje, že koaličná zmluva sa nezmenila.

Strana Hlas-SD nesúhlasí s názorom premiéra Roberta Fica týkajúcim sa obsadenia funkcie predsedu Národnej rady SR. Hlas-SD pripomína, že koalícia sa riadi platnou koaličnou zmluvou, ktorá vychádza z pomerov po parlamentných voľbách. Po prezidentských voľbách sa podľa Hlasu-SD tieto pomery nezmenili. Fico povedal, že pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol predsedom NR SR šéf SNS Andrej Danko.

„Vládna koalícia sa riadi platnou koaličnou zmluvou, ktorá stanovuje rozdelenie zodpovednosti vládnych strán vrátane pozície premiéra,“ uviedlo tlačové oddelenie Hlasu-SD. Zmluva podľa strany vychádza z pomerov v Národnej rade SR po parlamentných voľbách a tieto pomery sa po prezidentských voľbách nijakým spôsobom nezmenili. Hlas-SD zdôraznil, že voľba prezidenta nebola súčasťou koaličnej zmluvy.

Premiér by tam chcel Danka, rešpektuje však koaličnú zmluvu

Premiér vyhlásil, že „trojička“ v podobe prezidenta a končiaceho šéfa Hlasu-SD Petra Pellegriniho, seba ako premiéra a Danka vo funkcii šéfa NR SR by poukazovala na stabilitu vládnej koalície a pomohlo by to garantovať aj stabilitu Slovenska.

13. apríla 2024, 13:38 Čas čítania 0:24 Slovensko nepodporí vstup Ukrajiny do NATO. Fico tvrdí, že po vojne chce mať dobré vzťahy s Putinom Slovensko nepodporí vstup Ukrajiny do NATO. Fico tvrdí, že po vojne chce mať dobré vzťahy s Putinom

Považuje to za svoj politický názor, keďže plne rešpektuje, že post patrí podľa platnej koaličnej zmluvy Hlasu-SD. Preto hovorí o potrebe dohody. Téme nového predsedu NR SR sa koalícia podľa jeho slov bude venovať až o niekoľko týždňov až mesiacov.

Danko v pondelok 8. apríla hovoril o tom, že SNS je pripravená rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa po prezidentských voľbách zásadne mení politická mapa.

fico, danko, pellegrini
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia