Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
15. apríla 2024, 21:19
Čas čítania 0:35

Inšpekcia upozorňuje Slovákov na nebezpečnú detskú sedačku. Obsahuje chemikálie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Detská autosedačka obsahuje viac chemikálií, ako je povolené.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) upozorňuje na nebezpečné detské cyklosedačky Thule Ridealong. Spoločnosť varuje pred sedačkami s modelovými číslami 100106 až 100108, ktoré vyrobili medzi 1. marcom 2021 až 31. októbrom 2023.

„Dôvodom je, že prekročenie regulačných limitov chemickej látky DekaBDE v použitých materiáloch môže predstavovať pre dieťa používajúce túto cyklosedačku zdravotné riziko pri kontakte s pokožkou alebo očami,“ píšu na webe SOI.

Modelové číslo výrobku môže spotrebiteľ skontrolovať na štítku, ktorý sa nachádza na spodnej strane sedadla. V prípade, ak štítok chýba, spotrebiteľ môže výrobok zaradiť do bezplatného programu výmeny bez ohľadu na chýbajúci štítok. V prípade, ak je na spodku výrobku nálepka QC 2024, sedačka už bola skontrolovaná. 

„Spotrebitelia, ktorí dotknutú cyklosedačku vlastnia, by ju mali okamžite prestať používať a následne prostredníctvom bezplatného programu výmeny môžu požiadať o náhradnú výstelku popruhov. Postup bezplatného programu výmeny, ako aj ďalšie súvisiace informácie sú uvedené na webovej stránke spoločnosti Thule,“ dodáva SOI.

SOISOISOI
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia