Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
17. apríla 2024, 19:40
Čas čítania 0:36

Hlavné mesto plánuje postaviť novú cyklotrasu. Bratislavčania by po nej mohli jazdiť už čoskoro

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vsúčasnosti sa na riešenom úseku nachádza dvojpruhová vozovka pre vozidlá bez pešej a cyklistickej infraštruktúry.

Na Hradskej ulici v bratislavskej Vrakuni plánuje mesto vybudovanie cyklotrasy. Spoločný chodník pre cyklistov i peších plánujú vybudovať ešte tento rok. Vyplýva to z výzvy na predkladanie ponúk, ktorú zverejnilo hlavné mesto.


„Stavebný objekt rieši vybudovanie spoločnej komunikácie pre cyklistov a chodcov obojstranne na ceste II/572,“ uviedlo mesto v súťažných podkladoch. Projekt má podľa neho riešiť bezpečnosť pohybu ohrozených účastníkov cestnej premávky výstavbou spoločných chodníkov na obidvoch stranách Hradskej ulice.


Riešiť sa majú aj s priechodmi pre chodcov v mieste zástavky mestskej hromadnej dopravy. „Projekt počíta s budúcou realizáciou verejného osvetlenia pozdĺž cyklotrasy,“ dodala samospráva.


Mesto priblížilo, že v súčasnosti sa na riešenom úseku nachádza dvojpruhová vozovka pre vozidlá bez pešej a cyklistickej infraštruktúry. „V riešenom úseku sa nachádza zastávka mestskej hromadnej dopravy, avšak s prístupom len po spevnenej krajnici,“ ozrejmilo.
Začiatok výstavby sa plánuje v júli, dokončená by mala byť v novembri. Lehota na predkladanie ponúk je do 29. apríla.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia